دسته‌بندی نشده

پارافین یا سویا وکس؟!

تفاوت پارافین وکس و سویا وکس چیه؟!

خیلیا این سوال براشون پیش اومده که تفاوت این دو تا ماده توی چیه و‌ کدومشون مفیده یا کدومشون برای انسان مضر هستش!؟⁣
خب چند سالی هست توی دنیا مخصوصا اروپا و آمریکا و اخیراً کشور چین برای شمع سازی از ماده‌ای به نام سویا‌وکس استفاده میکنند و کسانی هم که تولید کننده این موم هستن اعتقاد دارند که سویا برای سلامتی ضرری ندارد اما پارافین خطرناک هستش!⁣
باید اول ببینیم که این دو ماده از چی ساخته شدن و بعد دربارش بحث کنیم و نتیجه‌گیری کنیم.⁣

اول از پارافین شروع میکنیم:⁣


پارافین از مشتقات نفتی بدست میاد یعنی بطور کلی از تقطیر نفت خام بدستش میارن، حالا نفت چجوری بدست اومده،  میلیونها سال پیش گیاهان و جانوران در طول تغییرات ناگهانی زمین شناسی در درون زمین مدفون شدند ودر زیر لایه‏ هایی از سنگ‏ها و رسوبات وفشار و حرارت زیاد باعث شد که این مواد به تدریج به نفت و گاز تبدیل بشن.⁣
پس تا اینجای کار نفت هم از طبیعت بدست اومده و یه ماده کاملا ارگانیک هستش😉⁣

پارافین با کیفیت برای شمعسازی، اصطلاحا پارافین سبک هستش که میزان روغنش خیلی کمه و خشکه، یعنی وقتی شما بهش دست بزنید، دستتون چرب نمیشه و به هیچ وجه بوی روغن نده و رنگ سفید زیبایی داشته باشه، اما اگر پارافینی رو دیدین که رنگش زرد هست سریع ازش فاصله بگیرین چون هم ارزونه،هم بوی بد میده و خیلی هم چرب هست که اصلا مناسب کار شمهسازی نیست


حالا ببینیم سویاوکس چی هست و چجوری بدست میاد:⁣


سویا گیاهی یک ساله هست که دارای ساقه پر شاخه و میوه اون شبیه لوبیاست که توی ایران این ماده غذایی رو بهش لوبیا روغنی یا لوبیا چینی و دانه سویا میگن که بزرگترین تولید کنندش هم کشور آمریکاست،بیش از ۶۰درصد از سویای دنیا در آمریکا تولید میشه.⁣
سویا کاربردها و خواص زیادی داره و برای روغن گیری از دانه زرد اون استفاده میکنن.⁣
پس روغن سویا مایع و رنگ طبیعیش زرد هستش.⁣
برای اینکه روغن سویا رو بشه توی شمع استفاده کرد باید چندتا کار روش انجام داد که خیلییی خلاصه براتون میگم، رنگزدایی: رنگ زرد روغن سویا طی مراحلی بیرنگ میشه و وقتی جامد بشه، رنگش سفید میشه و عموما شمع‌هایی که با سویا تولید میشه رنگ سفید دارن و اگر رنگی باشن احتمالش وجود داره که با پارافین بصورت ترکیبی تولید شده باشه.⁣

طی فرآیندی روغن سویا و هیدروژن ترکیب میشه که بصورت جامد دربیاد که این کارها عملا این ماده رو تبدیل به یک ماده ساخت بشر میکنه، درست مثل پارافین.⁣

در ضمن سویا وکس در دمای ۶۰-۵۵ درجه باید ذوب بشه و اگر کسی دمای بیشتر از این رو برای ذوب سویاوکس گفت،شک نکنید که داره ماده دیگری رو به اسم سویاوکس به شما میده🤔⁣

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *